Färgen gul ska tydligen enligt viss forskning: Mentalt motverka förvirring o negativt tänkande. Emotionellt stärka det dåligt självförtroende och lättar depression, samt vara speciellt användbart vid rädsla o fobier. Fysiskt avlägsna toxiner o stimulerar flödet av magsafter. Den gula färgen sägs även vara bra vid värmevallningar i klimakteriet, mensbesvär o andra hormoniella problem.
Hmm...gul får mig att tänka kryddor och just ovan nämnda, indisk gul, får mig att tänka på curry att köpa i lösvikt i ett gathörn på fina 'silverfat'. Charmigt sätt att sälja och handla på!
Gratinerade havskräftor med curry och dill (4 port)
12 råa havskräftor
100 g smör
1 knippe dill
1 msk stark curry
3 vitlöksklyftor
Gör så här: Smält smöret, tillsätt hackad dill och curry. Pressa i vitlöksklyftorna, smaka av med salt och peppar. Dela kräftorna på mitten och pensla toppingen på de snittade ytorna. Gratinera i ugn på 175 grader i 5-10 min, beroende på kräftornas storlek. Lägg halvorna på en tallrik och granera med dill och lime. Servera genast!
Smaklig måltid bästa läsare!
//Linda
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar