lördag 24 mars 2012

MOT FRAMTIDEN

www.onbassholmen.com

Inatt är det åter dags att ställa om klockan till sommartid här i Sverige.



Ett knep att veta vilket håll man ska vrida den är det där med trädgårdsmöblerna, på våren ställes de fram i trädgården likaså görs tiden. När sedan hösten kommer ställs de tillbaka i sitt förråd igen och klockan dras då tillbaka.



Det där med tid är ju något som vi alla har ett förhållande till, även om vi alla har olika uppfattning om hur lång tid olika saker tar, så vet vi ju alla att nu är nu.






Detta speciellt tidsrelaterat begrepp nuet, vilket innefattar de positioner i tiden som ligger närmast den subjektiva observatören. De händelser som inträffar före nuet kallas det förflutna och det som inträffar efter nuet kallas framtiden.

Notera att detta är subjektivt; relativitetsteorin har visat att något som befinner sig i framtiden för en person kan befinna sig i det förflutna för en annan. Det är väl det som inte bara händer i teorin utan i praktiken också, när vi reser med flygplan eller båt runt jorden, och passerar dess tidszooner.



På tal på tid och nu, då och sen så är det julafton exakt om 9 månader fram i tiden, ser vi tillbaka lika lång eller kort tid hade vi högsommarväder och befann oss mitt i fruntimmerveckan och firade Kristina dagen.

Sov så gott kära läsare, trots att natten kommer bli kortare än vanligt...

//Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar



Blogg listad på Bloggtoppen.se