foto: www.fiskesnack.com |
Upp o hoppa alla makrillfiskare - nu är det tävlingsdax! I Grundsund går tävlingen av stapeln nu kl 11.00 och arrangören är makrillakademin.
Här kan en och samma person kamma hem 1a, 2a, och 3e pris. För det gäller att som segrare få flest, som silvermedaljör få den största och som tredjepristagare fiska upp den minsta makrillen.
Själv blir jag mer sugen på att äta makrillen än att fiska den. Skepparen Christians, makrillbiffar med gräslök på sidan 138 i kokboken "Till bord ombord på m/s Byfjorden" är något av det godaste man kan tillaga av makrill, tycker jag!
Här bjuder jag på receptet, 4 port:
8 makrillfiléer
1 dl grädde
½ knippe gräslök
2 äggulor
1 nypa nejlika
1 nypa kryddpeppar
smör för stekning
salt
peppar
Till garnering:
gräslök
gräddfil
romansallad
Gör så här:
Skrapa av köttet från makrillfiléerna, blanda med grädde, ägg, gräslök, nejlika, salt och pepparen till en smet.
Forma biffar och stek i panna med smör ett par minuter på varje sida.
Servera med gräddfil och hackad gräslök.
Smaklig spis!
//Linda
Låter hur gott som helst... måste ut och fiska ihop lite makrillar.... :)
SvaraRadera(eller besöka fiskbilen...)
Ha en go dag Linda!