söndag 11 november 2012

FÖRÄNDRINGENS VIND

Idag firas Fars Dag i Sverige, ett jippo vi ärvt från USA för att öka konsumtionen. Tanken från början var att hedra och hylla en far som ensam fostrat fem barn någongång runt 1910 i delstaten Washington i USA. 1966 bestämde man där att " Fathers day" skulle firas tredje söndagen i juni varje år. Detta gjordes även i Sverige tills köpmännen vädjade om att få flytta dagen till en tid på året då man sålde mindre bra.

 
Det blev då bestämt att far skulle firas andra söndagen i november istället. Försäljningen av slipsar, skjortor, strumpor, kalsonger och kaffemuggar, örngott, pennor med budskapet "Världens bästa pappa" börja då blomstra.

Jag kanske låter negativt inställd till ärvda kommersiella traditioner från staterna och det är jag faktiskt ibland. Fast samtidigt är jag ju en person som tycker om att uppmärksamma och fira så man kanske inte ska rota så mycket i orsaker till hur länge vissa saker pågått eller varför vi firar vissa dagar!?


Utan bara se det som ett ypperligt tillfälle att umgås och äta en god bit mat eller en mysig fika full med kärlek. Och få en person i familjen att känna sig mer viktig och utvald en endaste dag på året.

För att få känna sig viktig för någon är viktigt!


Så Grattis på Fars Dag alla goa' pappor! Och grattis även alla ni som fyller år idag 11/11.



Fyller man år idag är man född i skorpionens stjärntecken och skorpion får mig att tänka på det tyska rockbandet Scorpions.

Här kommer en av deras bästa låtar, enligt mig. "Wind of Changes" bör spelas högt för att få in dess budskap om hur föränderlig världen är.



Ena dagen är man ännu inte far, nästa är man och ena dagen har man en far, nästa inte! Så var rädda om varandra så länge ni har varann och passa på att ta din pappa i handen och säg att han är viktig för dig!

//Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar



Blogg listad på Bloggtoppen.se