torsdag 11 augusti 2011

HOPPFULL MEN MAKTLÖS

Idag går m/s Byfjorden till Käringön. En underbar plats att vistas på med spännande historia och en bedårande vacker havsutsikt, med obruten horisont. Vacker vy i alla väder, som kan bjuda på stor variation. Kav lugnt vatten kan ge en lugn trygg känsla medans hetsigt, vilda, smått ilskna vågor kan sprida en förnimmelse av maktlöshet.

Käring som väntar....

Den maktlösheten kände säkerligen kvinnfolket och barnen av, när männen gav sig iväg på fisket här på ön förr i tiden. För vädret rådde man lika lite på då som nu.


Ej heller fanns teknisk utrustning för att varnas för grynnor och grund och inte fanns det några mobiltelefoner att förmedla sig hem på, eller för att kalla på snabb räddning om så behövdes.


Maktlöshet är en otäck känsla som inte bara kan uppstå när det gäller vädrets makt, utan kan även förekomma i osunda kärleksrelationer och inte minst vid obotliga sjukdomar.Tro, hopp & kärlek

Fast trots maktlösheten tappade kvinnorna och barnen då, sällan tron om det bästa och hoppet att få återse sina kära pappor, makar, söner.

Så gjorde man då och så gör människor än idag, tror och hoppas alltså och det ligger kanske någon sanning i:

Mister man hoppet, så mister man allt!

//Linda

P.S: Bjuder här på Lisa Ekdahls låt om makt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentarBlogg listad på Bloggtoppen.se