onsdag 5 oktober 2011

EN KÄRLEKSFULL HANDLING

Foto:www.hagagarden.se

Blir ett hem mer hjärtligt om man välkomnas av ett hjärta på dörren?

Jag tror det!

Det är ju en kärleksfull handling att vilja göra fint kring sig, för att glädja sin omgivning. Vissa har ingen förmåga alls att tänka den tanken: Att en handling man gör, skulle göras för någon annan.





Att kransen här sedemera är bunden av kärleksört är ju än mer rart. Denna underbart, vackra växt som blommar i rabatterna så här års.



Det kan vara bra att veta att kärleksörten är ätlig. Rotknölarna innehåller ca 10% kolhydrater och har en nötliknande smak. De kan ätas råa men bör kokas i 15 minuter. Nyutslagna blad är en bra källa till vitamin C och kan ätas färska. Kärleksört betraktas som en av de 14 viktigaste vildväxterna i en överlevnadssituation.



Oerhört fin är denna växt, även innan den slagit ut i full blom och avslöjar vad dess små knoppar döljt för skira små blommor i rosa toner.



En insekt som också tycks gilla denna blomman är humlan.
Humlor får mig att tänka på den oerhört söta filmen Bee Movie, som så klart handlar om kärlek. En omöjlig sådan, kan tyckas från start.


Lika omöjlig som att tro att solen finns ovan molnen en gråtyngd dag. Sheryl Crow har sjungit en av låtarna i filmen, Here Comes The Sun. Låt oss hoppas att den gör det.

//Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar



Blogg listad på Bloggtoppen.se