söndag 2 oktober 2011

NOSTALGITRIPP


Höstens färger går igen i modet, idag såg ett par riktigt coola bilder på klädbutikens Souls blogg på en "foxy lady".


Bilderna är tagna av Uddevallafirman, Utown Pictures. 
  


Utown har lyckats fånga många coola Uddevalla vyer, unika ögonblick med ett stort sinne för detaljer.Detaljer ser även en annan fotograf som heter Eva Blixman. Detta söta blomhjärta av förgätmigej, fick mig att le. Det sägs att namnet "förgätmigej" kommer från tyskans "Vergissmeinnicht", vilket betyder just "glöm mig inte".
Enligt en legend, så utspelade sig följande händelse på medeltiden: En riddare och hans fästmö gick längs en flod, han plockade en bukett med förgätmigej. Men eftersom hans rustning var så tung så ramlade han i vattnet. Strax innan han drunknade kastade han buketten till sin älskade och ropade "förgät mig ej".

Blomman är förknippad med romantik och tragiska öden. Den bars förr ofta av kvinnor som ett tecken på trohet och evig kärlek.

Glöm mig ej på engelska har det skrivits om i en fantakstisk go' låt från tidigt 80-tal: Don't You Forget About Me, med Simple Minds.


Enkelt sinne var definitivt inget som ungdomarna (Clarie - Molly Ringwald, Andrew - Emilio Estevez, Brian - Antihony Michael Hall, Bender - Judd Nelson, Allison - Ally Sheddy) i den gamla nostalirullen Breakfastclub bjöd på (1985), där just denna låt var ledmotivet.

//Linda

                                               

Inga kommentarer:

Skicka en kommentarBlogg listad på Bloggtoppen.se