onsdag 16 november 2011

VILDA FRESTELSER

Idag är det två veckor kvar till m/s Byfjordens julbordspremiär. Så snart står bordet ombord, dukat med vällagad, godsaker för öga och gom. Och passande nog har Oscar Wilde, som omnämndes igår, gjort ett klokt? konstaterande gällande lockande frestelser som dessa:

"Det enda sättet att bli kvitt en frestelse, är att falla för den"

Foto: Agneta Thorsén
Ombord på m/s Byfjorden kan man falla för fler frestelser än äggost med björnbär. De sju turerna runt bordet ger tillfälle att falla fler än en gång.

1:a turen - Sill & strömming Löksill, Björnbärssill, Romsill, Hovmästaresill, Byfjordens sill, Inlagd makrill, Strömminglåda, Potatis, Gräddfil. 2:a turen - Lax & fisk Rökt lax, Gravad lax, Hovmästaresås,Fiskpaté, Skaldjurspaté, Räksallad, Kräftsallad. 3:e turen - Kallskuret & grönt Julskinka, Rökt kalkonbröst, Rullsylta, Julsylta, Serranorullar med parmesan och ruccola, Hemslungad senap, Kålsallad med valnötter, Rödbetssallad, Cornicorns, Syltlök. 4:e turen - Småvarm & lutfisk Kanel lax med äpplen, Skeppstrillade köttbullar, Prinskorv, Honungsglaserade revbenspjäll, 80-talare (räkor o ägg i en spännande mix), Jungman Janssons frestelse, Julkorv, Brysselkål, Rödkål, Lutfisk, Potatis. 5:e turen - Ost & bröd Cheddar, Brie, Gorgonzola, Chevrè, Vörtbröd, Uddevallalimpa, Knäckebröd. 6:e turen - Dessert & frukt Äggost med varma björnbär, Ris a la Malta, Idas kladdkaka, Inlagda päron, Fruktsallad, Grädde, Clementiner, Juläpplen. 7:e turen - Kakor & godis Sirapskakor, Redarens stjärnor, Pepparkakor, Knäck, Ischoklad, Julkarameller, Skumtomtar, Chokladsnäckor

Vi har fortfarande en del platser kvar, så bästa läsare tveka inte, utan låt dig falla för frestelsen!

//Linda

P.S: Frestar här med lite god musik, från The Smiths som också gillar Oscar Wilde, och har uppkallat denna goa´ låt efter honom: Oscillate Wildly.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar



Blogg listad på Bloggtoppen.se