söndag 22 april 2012

BRUTALT MORD

Det kanske inte är en slump att huset på Emaus står tomt, för det går en sägen om att majoren som bodde där för över 100 år sedan går igen. Det sägs att majoren brutalt mördade sin hustru och deras barn brutalt genom att dränka dem en efter en i brunnen på gården. Efter detta dömdes han till döden och avrättades genom halshuggning. Hästen släppte man ut i skogen och gården stod tom i många år.

Numera är ju stallet fullt med små ponnyhästar, som barn får rida på ett par gånger om dagen.
Men den läskiga historien låter sig inte glömmas bort. För än idag sägs det att majoren går runt och letar efter sitt huvud och att hästen letar efter sin ägare.




Det talas om att folk som bor i närheten har ringt polisen och sagt att de har sett en häst springa runt där, men varje gång har det visat sig att alla hästar har varit inne i sina boxar i stallet. Även en huvudlös gestalt har skådats nattetid runt huset och hjärtskärande barnskrik har hörts eka runt gården.




Historien påminner mig om en film från 1999, Sleepy Hollow, som bygger på den amerikanska författaren Washingtons Irvings (1783-1859) bok "The Legend of Sleepy Hollow". Denna gav han ut under pseudonymen Diedrich Knickerbocker.


Lejongården, Alhambra


Irving var den förste amerikanske författare som blev berömd även i Europa. En av orsakerna till det, var när han under sin tid i Spanien skrev boken "Tales of Alhambra", som handlar om den moriska borgen Alhambra i Andalusien och hans upplevelser där.




Där finns otaliga vackra små innergårdar, tänkte på det där jag skrev om igår. En fontän med porlande vatten kan vara oerhört rogivande. Lite som kluckande vågor mot en bohuslänsk varm granithäll, på Stångehufud i Lysekil en solig sommardag!


Vi kommer självklart att trafikera Lysekil i sommar med m/s Byfjorden. Annars kan jag rekommendera att hyra en kajak i våffelcaféet på Bassholmen och paddla dit!

Längtar efter sol, värme.....

//Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar



Blogg listad på Bloggtoppen.se