lördag 4 augusti 2012

LÄSKIG BRO

Enligt en resereporter som varit runt i hela världen är Uddevallabron en av de 10 läskigaste broarna i världen. Så här kan man läsa på Reseguiden.ses hemsida:
Uddevalla Bron:

"Höjd: 51 meter
Den 1,7 kilometer långa Uddevallabron är Sveriges näst längsta motorvägsbro. Eftersom bron ligger bara några kilometer från havet så utsätts den ofta för mycket hårda vindar och ju större fordon du har desto mer äventyrligt blir det att köra över. De fuktiga vindarna gör också att det under vintern bildas farliga istappar på de många kablarna. När istapparna rasar från 100 meters höjd är det en livsfara för alla bilister."

foto: solnasnack.blogspot.com

Så här års är det garanterat säkert att åka både bil på bron och ännu säkrare att åka båt under den. Vi kör dagligen där med flera av våra skärgårdsbåtar.


Läs när här.






Tycker personligen att det är lite coolt att hamnat på samma lista som den här läskiga Carrick-a-Rede-bron på Irland.




"Höjd: 30 meter
Den 20 meter långa bron går från fastlandet till den vackra ön Carrickarede. Det har funnits en enkel bro  här i mer än 300 år, men den nuvarande enkla varianten konstruerades så sent som 2009. Trots att bron är kort är det så otäckt att gå över det 30 meter höga stupet att en del vandrare vägrar gå tillbaka utan måste köras med båt."

Låter som en härlig båtupplevelse.

//Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar



Blogg listad på Bloggtoppen.se