måndag 17 september 2012

KOLLISIONSRISK




Fick tillsänt mig detta underbara konferensbordet av en vän, kollega och uppfinnare. Det fick mig att tänka på Bassholmen och den unika mötesmiljö som redan finns där, som man med enkla medel kan förädla och utveckla till ett ännu mer skönt ställe att mötas på.









Tänker på vad ordet möte egentligen betyder, att det faktiskt har olika innebörd. Det kan innebära ett tillfälle när två eller fler människor träffas ofta för att sitta ner och diskutera något. Men det kan även betyda att ett annat fordon kommer körandes i motsatt riktning mot ens egen hastighetsriktning.

Samma gäller ordet mötas, där det i ena stunden betyder komma i närheten av en annan individ och i ett annat sammanhang betyder det att ha en motståndare i en match.

Gemensamt för alla slags möten även om de är planerade, i egenskap av att den ena skall vinna eller inte eller om det just bara händer spontan, så krävs det uppmärksamhet av de inblandade personerna.

Som chef, löntagare, konferensdeltagare, familjemedlem, partner, lagspelare, motståndare eller trafikant på land och hav så krävs det en viss närvaro och en dos uppmärksamhet för att mötet inte ska spåra ur och en kollision ska uppstå.
Och det flesta gånger går ju de flesta mötena bra genom att vi ger varandra just uppmärksamhet, är lyhörda och visar respekt och förhoppningsvis ibland också ger varandra lite beröm.

För visst är det ju så att vi alla har ett visst behov av uppmärksamhet och bekräftelse, och via möten kan vi få detta tillfredställt genom att vi hjälper varandra att utvecklas. Det är ju inte alla som har mod att ställa sig på scen och skrika "Breathe Me" för att få uppmärksamhet.

Nä, nu överger jag mina filosofiska reflektioner och ska ägna mig åt julbordsförsäljning istället.

Hmmm....julbord är ju också ett slags möte, möte med männsikor, möte med havet, möte med massor med goda dofter och smaker.

Ha en trevlig måndag kära läsare!

//Linda


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar



Blogg listad på Bloggtoppen.se