fredag 19 oktober 2012

GRATTIS LARS WINNERBÄCK

Idag firar och hurrar vi här på rederiet för besättningen absoluta favoritartist: Lars Winnerbäck på hans födelsedag. Jag är övertygad om att vi alla har var sin favoritlåt med denna fanatiska artist, som idag fyller 37 år, och här bjuder jag på min, "Kom Änglar" som här framförs ihop med Lisa Ekdahl.

Pojke och älva av John Bauer


"Kom änglar, kom älvor det börjar bli kallt
graderna sjunker så fort överallt och det hjärta som skulle bli ditt på nåt vis det fryser nu sakta till is

Kom änglar, kom älvor det börjar bli kallt
här sitter jag och baddar såren med salt
det går åt helvete med allt"






För just konstnären John Bauer, som målat denna fina bild av en älva, gick det sannerligen åt helvete, han drunknade nämligen endast 36 år gammal 1918 ihop med sin fru Ester Ellqvist och deras treåriga son Bengt (kallad Putte), då ångaren s/s Per Brahe förliste under en höststorm på Vättern.

Byggd: 1857

Olycksorsaken sägs vara förskjuten last, och det skulle senare visa sig att lasten, symaskiner från Husqvarna, som fanns ombord var fellastade och inte tillräckligt fastsurrade vilket fick förödande konsekvenser i den hårda stormen. Ombord fanns 16 besättningsmän och åtta passagerare. Ingen av dem överlevde.

Vraket bärgades 4-5 år senare och idag kan man bevista ratten från fartyget på Motala Industrimuseum. På tal på Motala så är faktiskt vår lilla pärla m/s Sunningen byggd där 1912.

//Linda






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar



Blogg listad på Bloggtoppen.se