torsdag 10 januari 2013

ATT ÖVERLEVA ÄR ÖDET

Tänker på de där sjöstjärnorna som pojken gjorde skillnad för igår, att just bli en av de utvalda, en av de som ges möjligheten att fortsätta, sorgligt nog ibland, helt ensam utan sina vänner, släktingar...



Man undrar ju ibland varför vissa får möjligheten att överleva och andra rycks bort i sjukdom, olyckor eller av egen vilja. Kanske var det för att just den, i detta fallet sjöstjärnan, utstrålade något som tilltalade dess räddare eller så var det en belöning för att den lärt nån släkting simma eller så var det bara slumpen eller kanske rent utav ödet.

Ibland tror jag att det finns ett förutbestämt öde för oss alla, varför ska jag delge er en annan gång.

Ordet öde översätts till destiny på engelska, där man även kan få detta ord till att bli sitt namn. 

Hm...jag undra om flickebarnen som heter Destiny, fått namnet för att föräldrarna gillar namnet eller för att det var ett öde att just de två personerna fick ett barn ihop och därav fick barnet heta det?


Eller tänk vilket öde om det ej kunde enas om vad barnet skulle heta, så därav blev det flickans namn till slut, helt enkelt - Destiny för det var hennes öde.







Ja det finns många orsaker till att man får ett namn, eller inte eller varför man överlever eller inte...




Bjuder här på en låt av Destiny Child med den passande titeln: Survivor. Och ser man på dessa vackra kvinnor, i sina färgglada saronger önska man ju nästan att man förlist och strandat på en söderhavsö.

//Linda



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar



Blogg listad på Bloggtoppen.se