onsdag 11 september 2013

ATT LEVA I NUET


Dagens datum, 11 september, kantas av en rad otäcka händelser om vi kikar bakåt i tiden. För att nämna några trista årtal med olyckliga incidenter, med mer eller mindre stor konsekvenser för eftervärlden och obehagsrysningar: 




2003 då utrikesminstern, Anna Lindh avled efter skador från ett knivöverfall i Stockholm,
2001 en terroristattack utförs mot World Trade Center i New York,
1978 den svenske formel 1-föraren Ronnie Peterson avlider i sviterna av en olycka i Italiens
Grand Prix,
1973 en militärjunta, ledd av Augusto Pinochet, störtar Chiles president Salvador Allende i en militärkupp,
1944 brittiskt bombflyg förstör cirka 75 procent av bebyggelsen i den tyska staden Darmstadt.

Med stor respekt tillägnad alla omkomna och dess anhöriga tillägnar jag detta musikstycke av Chopín för dem. På tal om musik inträffade en tråkig händelse på 80-talet, för oss som gillade Imperiet, närmare bestämt 1988 då det svenska rockbandet Imperiet gör sin sista spelning på Ritz i Stockholm. Så här kommer en låt till, som ger mig rysningar, fast denna gången, ej av obehag.

Fast vi får inte gräva ner oss i elände som har varit utan, försöka vara här här och nu och njuta av den sköna hösten som vi bjuds både på land och till havs.

Och för att lätta upp denna tunga sinnesstämning som kanske vissa bär på idag kommer här en rolig bild som kan ge oss en påminnelse om att vara närvarande vänner och medmänniskor!




1 kommentar:

  1. Ja 11 verkar vara mer olycksdatum än 13. Sedan längst ner...Ha ha ha denna måste jag visa mina elever som borde ha en sådan...ha ha.

    SvaraRadera



Blogg listad på Bloggtoppen.se