onsdag 23 oktober 2013

RADIKALA FÖRÄNDRINGAR

Den blygrå himlen verkar vara här för att stanna, idag bjöds vi osannolika fjorton plusgrader på morgonen och på väg tillkontoret idag kändes det nästan som man höll på att slå i huvudet i himlavalvet liksom. Det är en märklig känsla det där med lågtryck, det känns som det nästan inte finns någon luft i luften.

Kan tänka mig att det kan kännas på liknande sätt vid smog. Såg ett otäckt bildspel från Kina här på nätet gällande smog och andra stora miljöproblem det landet drabbats av. Ja, indirekt är vi ju drabbade allihop på jordklotet så klart.

Det måste till en radikal förändring av våra utsläpp i luft och hav om vi vill kunna äta fisk och skaldjur i framtiden, och det vill vi ju!

Gärna ombord på en skärgårdsbåt!



Problemen med plastföroreningar i världshaven har länge fokuserat på det synliga plastskräp som flyter runt på ytan och på det som legat på botten. Det har visserligen forskats en del kring mikroplast också, alltså de plastpartiklar som är så små att de inte är synliga för blotta ögat. Men fram tills nu har man inte tagit hänsyn till vindens påverkan på mikroplasten i havet.

Forskning pekar på att det kan finnas mellan 2,5 och 27 gånger mer plast i världshaven än vad vi tidigare trott. Det handlar om mikroskopiska plastpartiklar som är så små att vi inte kan se dem. Plasten som flyter omkring i ytvattnet trycks även ned av vindar några meter ned i havet.


Men inte vill vi väl inte sluta omge oss av färggranna miljöer, sminka oss, tvätta våra kläder eller vårda våra tänder?





Utmaningar p g a radikala förändringar, ett framställande av missnöje och dålig luft, har flera av mina vänner och bekanta, blivit drabbade av den sista tiden. Oärlighet som poppar upp när man minst anar det. Då kan det nog kännas som luften tar slut och att det inte finns något att andas för längre.
 


På tal på andetag måste jag avsluta med den smärtsamt vackra Kent låten "Utan Dina Andetag" och ge en styrkekram till alla som behöver det idag.

Mer kärlek till folket!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar



Blogg listad på Bloggtoppen.se