måndag 5 maj 2014

KNÄSVAG AV EN RÖST

Nu påbörjas målningsarbete av fönstren på Gamla Badhuset i Uddevalla och hela huset är instängslat med höga staket så ingen utomstående ska kunna klättra upp på byggställningarna, utan bara de som sig bör.

Tanken att sitta bakom lås och bom infinner sig när man spanar ut genom fönstret och ser ett stålgaller. Inlåst likt ett djur eller fågel i bur. Hugaligen dessa stackare som mot sin egen vilja hålls i fångensakap.

Glädjande är det få djur som är tillåtna att hållas inlåsta i Sverige. Fast det finns ju en kluvenhet i det där med djur i hägn, för Nordens Ark t e x de har ju utrotningshotade djur i fångenskap men med en vilja att kunna få dem att fortplanta sig så de kan få släppas ut i det fria igen.




De fick idag Thordénsstiftelsens nystiftade pris "Bohuspriset" för sina fina insatser. Grattis säger vi till snöleoparderna och alla andra djur som bor på Nordens Ark!

 
 
Hmm...tänker på det där med fortplantningen och således parningen som bör till för att ungar ska bli till. Är det så att man kan släppa in en hona och en hane och bara förvänta sig att attraktion och tycke skall uppstå?
 
Eller är djuren lite lika oss människor, där det finns vetenskapliga bevis att viss lukt, röst, rörelsemönster bl a får oss att känna attraktion till vissa och oattraktion till andra.
Detta kan man få ta del av på tv på torsdagar då KÄRLEKSKODEN sänds.
 
Häftigt att det är så tycker jag! Kanske därav som man gillar viss sorts musik också? För vem blir inte lite knäsvag av Leonard Cohens "I´m Your Man"?
 
 
 
Bra låt att spela på bröllop föresten, tänk den klingandes över fjorden när bruden hämtar upp sin brudgum med skärgårdsbåt på en brygga i Uddevalla - hjärtat i Bohuslän.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar



Blogg listad på Bloggtoppen.se