fredag 22 april 2011

ÄTBARA ÄGG !?

Hörde att vi i Sverige äter 200 ägg per person per år. Flest ägg äter vi på påskafton, då sätter vi i oss 6 miljoner ägg i timman. Hörde också att hönorna värper som bäst nu i påsk, och det är ju tur det, annars hade vi fått ätit andra ägg. Krokodilägg, sköldpaddsägg, myrpiggsvinsägg eller strutsägg hade kanske då blivit aktuellt, eller troligtvist rätt dyrt då det är hyfsat svåra att få tag på. Betydligt billigare och lättare att tillgå är ju grodägg, men de går ju inte måla.....   



På tal på icke målbara ägg så finns det ju en massa fiskar som producerar goda ägg. Laxrom, torskrom, rysk kaviar från stören eller siklöjrom känns ju alla rätt att äta så här i påsktid.


Tänk en smättande sked löjrom och en frostig öl eller välkyld bubblande champagne. Precis så där kall som när vi serverar våra kära kunder ombord på Skärgårdsbåtarna.

Glad Påsk


//Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar



Blogg listad på Bloggtoppen.se