onsdag 25 maj 2011

BESTULEN

Idag möttes besättningen ombord på m/s Byfjorden av en flagglös gösstake. Någon klåfingrig typ hade under natten stulit gösflaggan.

Flagglinan vajade för vinden utan den fina, vita 'gösen' med två granar och en ek omsorgsfullt broderade på dess tyg.

I fören på rederiets skärgårdsbåtar finner man annars vanligtvis en flagga, med träden ur Uddevallas stadsvapen. Som ett slags bevis om dess tillhörighet - Uddevallas egna vita skärgårdsbåtar!

Varför sno något som tillhör 51 836 kommuninvånare?

Säkert av ren dumhet och okunskap! Eller kanske trodde denna tjuv att flaggan var gjord av silver och ollonen i eken gjorda av guld likt det riktiga stadsvapnet?




"I fält av silver en grön ek med ollon av guld mellan två gröna granar",

Så beskrivs stadsvapnet på Uddevalla kommuns egen hemsida. Varför det blev gran och ek som fick symbolisera staden berodde på att man redan från tidigt 1600-tal skeppat ut både ek och gran timmer från staden.


Sigillet med sin "ek omgiven av tvenne granar" levde vidare länge och 1942 fastställde det Kungliga Majestätet Uddevallas stadsvapen.

Måhända var det nattens kraftiga vindar som knöt upp flaggknoparna och frigjorde flaggan. Jag gillar bättre att tro att det var dess öde, än att det var en stöld.

Stöld får mig att minnas en vacker låt av den amerikanska gruppen Dashboard Confessional, om kärlek och ett stulet hjärta.

Kärlek är något jag påminns om dagligen då jag just nu 'mailbombas' med svar och vackra motiveringar i vår bröllopstävling.

Leve kärleken och ett brottfritt samhälle!

//Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar



Blogg listad på Bloggtoppen.se