tisdag 17 maj 2011

KÄRLEK OMBORD

Rosor är alltid rätt! Dessa vackra ömhetsbevis, väcker onekligen lust till romantik och poesi. Många är vi som under skoltiden skrivit: "Du är rosen jag är törnet, tänk på vännen ner i hörnet". En något mer erkänd författare diktade så här klokt om dessa blommor:

"Men strunt är strunt och snus är snus, om och i gyllene dosor,
och rosor i ett sprucket krus är ändå alltid rosor"
Gustaf Fröding

Ömhetsbevis?

Det är ju otroligt romantiskt att erhålla en stor bukett röda rosor av den man känner för. Att vi lättsmickrade människor ser dessa skönheter som ömhetsbevis, beror kanske på att de är lite svåra att plocka, man river och sticker sig på dem, för man bländas av dess vackra blanka blomblad och dess förföriska doft. Inte helt olikt en förälskelse. Vacker medans den blommar, sen ser man bara törnen.

Några enstaka par överlever dock förälskelsefasen och finner den äkta kärleken i varandra. Detta kan leda till livslång tvåsamhet och inte helt sällan bröllop.


Traditionellt brukar man ju växla ringar under själva vigselakten för att bevisa sin tillhörighet till varandra,

Ett modernare bevis på sin kärlek är att tatuera in sin älskades namn på sitt finger, eller i alla fall ett väl valt ord.



Vi på skärgårdsbåtarna har nästan dagligen så här års, glädjen att möta alla slags par som vill skapa sitt unika minne och ge varandra ett löfte om en framtid ihop.

Allt från de som vill viga sig i kyrkan och transporteras till en festlokal i land, till de som vill bedyra sin kärlek ombord inför varann eller de som vill åka skärgårdsbåt för att gifta sig barfota på en kal klippa med kluckande saltvatten runt vristerna.

Går ni i giftastankar håll då koll, på vår hemsida, snart presenteras en tävling där vinsten är en vigsel ombord!

N58°14,5, E11°31,0 skulle onekligen passa bra både i ringen och som tatuering, tycker jag!

//Linda


1 kommentar:

  1. Som av en händelse planerar vi att ha "Rosor i ett sprucket krus" som soppföreställning i oktober. Frödingtexter framförda av Sig och Moa Torsensson. Tror det blir grymt bra:-))

    SvaraRadera



Blogg listad på Bloggtoppen.se