onsdag 18 maj 2011

UNIKA TILLFÄLLEN

Att vi har tre skärgårdsbåtar i rederiets vård känns unikt! Att vi i år 2011 ska fira m/s Sunningens 100-årsjubileum känns ännu unikare! Att passa på att viga sig på en helt nyrenoverad skärgård, måste ju ses som än mer unikt.

För tänk vilket häftigt minne det måste vara, att se båten fylla 150 år och kaxigt och stolt säga: - Vi var det första paret som vigdes ombord 2011, det året hon fyllde 100 år! till sina barnbarn. 6 juni är det invigning med sång och tårta föresten.

Unikt för 2011 är att det infaller fem lördagar i juli. Likaså i oktober, där det även infaller fem måndagar och fem söndagar utöver de fem lördagarna och det gör det bara var 823:e år.

Något ännu mer unikt är att i år infaller datumet 11-11-11 och klockslaget 11.11!
Inte heller helt tokigt att ha ingraverat i vigselringen, för de som gillar unika tillfällen!



Unik kan även riktig djup och sann kärlek vara, sådan som ristar sig in innersta hjärtrummet, planterar sig fast där och växer när den blir besvarad.

För det kan den göra om man vågar låta den gro. Då, kärlek handlar om mod och vilja, att både ta emot och att ge tillbaka. Att ta emot kärlek kan ibland vara svårare än att ge den. Då det krävs att våga vara ärlig, våga visa både sina bra och dåliga egenskaper och att lita på någon annan människas handlingar och ord.


Det kan kännas för skrämmande, att våga satsa på något som man faktiskt kan mista, därav finns det de som aldrig kommer längre i sina relationer än till förälskele.

Men även det kan ju vara en underbar tid och säkert kände författaren Eeva Kilpi denna när hon skrev dessa underbara rader:

"- Säg till om jag stör! sa han när han steg in,
Så går jag med detsamma.
 - Du inte bara stör, svarade jag
 Du rubbar hela min exitens.
Välkommen!"

Ytterligare ett unikt tillfälle är det ikväll, då vi har skaldjurskryssningspremiär ombord på
m/s Byfjorden.

//Linda


2 kommentarer:

  1. Jag gillar din blogg Linda.
    Leena

    SvaraRadera
  2. Mmmm, tack Leena va' gla' jag blir! Kram Linda

    SvaraRadera



Blogg listad på Bloggtoppen.se