torsdag 23 juni 2011

BESLUTSÅNGEST

Det är sannerligen inte lätt att fatta vissa beslut ibland. Alla dessa situationer som vi dagligen tvingas besluta i och om. Samt känslor som vi oftast medvetet kan välja eller välja bort, allt utefter hur vi fattar våra beslut.

Det kan väl inte vara så svårt att bestämma kanske vissa tycker, speciellt när det finns bara finns två alternativ att välja mellan:

Tyst som en mussla...
ja eller nej,
stanna eller gå,
älska eller hata,
neka eller tillåta,
ändra eller bibehålla,
erkänna eller förneka,
galen eller klok,
dra in eller öka,
öppna eller stänga,
bjuda eller ta betalt,
ställa in eller köra,
rätt eller fel,
tiga eller tala?



Denna ambivalens vi somliga brottas med stundom. Om vi fattar rätt eller fel beslut vet vi dock icke innan vi tagit dem. Det enda vi vet är, ATT vi måste ta vissa tråkiga, jobbiga och känsliga beslut ibland, trots vetskapen att dessa kommer leda till att vissa människor kommer att bli besvikna, ledsna och t o m arga.

Ett exempel är när vi av olika anledningar måste ställa in kryssningar med våra skärgårdsbåtar. Alltid lika trist för reslystna passagerare och den arbetsvilliga påmönstade besättningen. Men då det inte är fler än 15 förbokade själar på en dagskryssning, ställs en 'stackars' redare inför ett tråkigt beslutstagande och en gnutta beslutsångest.


Att välja handlar ju även Offsprings låt 'I choose' från 1997 om.

Bra låt, med skön video tycker jag!


//Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar



Blogg listad på Bloggtoppen.se