fredag 24 juni 2011

VÄGRAR KRANS & DANS

Välkommen midsommarafton!

Sill, färskpotatis, nubbe o blomsterkrans i håret. Dans runt midsommarsången och glada barn o vuxna. En underbar familjehögtid som vanligtvis firas med nära & kära. Men den kan även skapa utanförskap för många personer som inte har någon familj eller så många vänner att fira med.

Jag är berikad med stor släkt och många fina vänner och egentligen en väldigt konservativ människa som håller på mina traditioner och byter sällan åsikt, favoritlag etc.

Men ibland orkar man bara inte och göra som man alltid gjort år efter år efter år efter år. I år vägrar jag midsommarkrans, och hålla handen och gå i ring kring den där fallossymbolen, midsommarstången och sjunga 'små grodorna är lustiga att se'.


Nä, i år blir det andra grodor för redarfamiljen. Dax och packa in sig i bilen istället för båten och fira den svenska midsommaren på Liseberg och åka nöjesattraktionen 'små grodorna' istället!

//Linda

P.S: För er som vill fira en traditionell midsommar så vet jag att det dansas kring midsommarsången på Bassholmen kl 15.00. På Gustafsberg ser det kl 16.00. Dit kan ni ta m/s Sunningen kl. 15.10 från Södra Hamnen i Uddevalla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentarBlogg listad på Bloggtoppen.se