torsdag 21 juli 2011

RÄDDARE I NÖDEN

PIW



Idag var m/s Gustafsberg II med i en stor övning på vattnet vid Svenskholmen i Uddevalla i samband med Sjöräddningens Dag.


Ombord fanns bl a en hel skolklass med ungdomar som skulle evakueras och tre piware (person in water) från Sjöräddningssällskapet.


Själv var jag varken piware eller elev, utan deltog mest för att dokumentera och av ren nyfikenhet.





Båten rökfylldes och nödbloss tändes, hjälp påkallades och passagerarna blev förvisade till fördäck för att vänta på räddning.





Spännande och lite läskigt, tyckte en del av de lydiga men något spralliga statisterna som här siktar Rescue Illse Sanne tillhörande Käringöns räddningsstation.






Så här glada såg en del av grabbarna ut...



Vissa av tjejerna däremot visade upp en mer dramatisk sida :-)






Samtliga var dock glada att det bara var en övning!


Jag hoppas innerligt detta ALDRIG kommer ske i riktiga livet och gillade de orden som mötte oss när vi fick kliva ombord på henne:





- Välkomna, vi hoppas att vi ej kommer att få se Er ombord här igen. 

Man kan ju inte bara inte annat än beundra dessa underbara män och kvinnor som ideellt arbetar dag och natt med att rädda skeppsbrutna haverister på böljan den blå.

Tack för att ni finns och orkar!

//Linda

1 kommentar:

  1. En trevlig tillställning och en del aktiviteter för barn vilket gjorde att det var massor av bilburna som hade kommit dit. Lite tråkigt bara att LAPPLISORNA HADE EN HELDAG OCH HADE LAPPAT EN MÄNGD MED BILAR. Varför inte låta bli att vara så nitiska när det nu erbjuds olika evenemang för Uddevallaborna?
    Jan T. Lagen

    SvaraRadera



Blogg listad på Bloggtoppen.se