söndag 7 augusti 2011

MELLAN HIMMEL OCH JORD


Igår underhöll DIGGILOO - gänget på ängen vid Bokenäsets Motorpark. Den som nog fick mest uppmärksamhet var Thomas Di Leva.


Denna underbart modiga man som alltid bär färgstarka klänningar på scen.


På frågan varför han bär just kaftan svarar Di Leva: "Den symboliserar enhet... en enhet mellan himmel och jord. Kroppen blir så fri."

Fast jag greppar inte riktigt det svaret och frågan förstärks på något vis när han sjunger: Vad är frihet?

Di Leva får mig och tänka andligt lugn och mystik och färgglada kläder likt en regnbåge.


En regnbåge är ett optiskt, metrologiskt fenomen som uppträder som ett ljusspektrum i form av en båge på himlen då solen lyser på nedfallande regn.


Regnbågens mångfärgade spektrum startar med rött ytterst och lila innerst. De övriga färgerna från rött till lila är orange, gult, grönt och blått.


Vissa kan även se indigo och andra nyanser. Att indigo ofta ingår i den "officiella" uppräkningen av färger, sägs bero på att siffran sju historiskt setts som särskilt speciell och lite magisk.

Vid mycket få tillfällen kan en regnbåge även uppträda på natten under liknande väderleksförhållanden och med mycket starkt månsken.

Ett annat näst intill magiskt ljusfenomen, som uppträder om natten så här års är: mareld. Kan vid tursamma kvällar njutas ombord på m/s Byfjordens i dess kölvatten under skaldjurskryssningarna som pågår en bra bit in på hösten!

//Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentarBlogg listad på Bloggtoppen.se