söndag 4 september 2011

HAVET ÄR DJUPT

Sjögurka (Holothuroidea)

Gullmarsfjorden utan för Lysekil, bjuder också på ett imponerande havsdjup och en mångfald av spännande havsindivider som lever där.

Vissa av dem kan man få känna på idag ombord på m/s Byfjorden då Lysekils havsakvarie Havets Hus kommer hit med sitt klappakvarie.




Riktigt spännande kan det vara att kunna få kunskap om hur krabbor parar sig och hur sjögurkor känns att ta på.

Sjögurkor kan man läsa om i en av mina favoritsagor "Sam hittar hem" av Martin Vådstedt och Stina Wirsén. Stina Wirsén. En bok som jag ofta läser för minsta sonen. Denna saga innehåller inte bara kunskap om havets arter, utan en hel del kärlek också. Avslutningsmeningen är: Då får han en riktigt blöt puss, för det är det alltid när fiskar pussas.


Pi  Corelia = Sant i Haja Läget

Så sött, att låta fiskarna visa känslor. Det gör den lilla fisken Pi i filmen "Haja läget". En otroligt gullig film om mod & kärlek.

Gulliga tycker jag även Blunder, Sebastian och de andra figurerna i den Lilla Sjöjungfrun är. Och introsången: "Havet är djup" är ju en söt liten sång man blir fantastiskt glad av.





Det är härligt att få vara på barns nivå ibland, så jag säger bara mer kärlek till alla både på land och i hav!

//Linda

P.S: O vilket väder vi har idag på Upplev Uddevalla dagen, någon där uupe bland molnen eller nere i havet, kanske, måste gilla oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar



Blogg listad på Bloggtoppen.se