torsdag 27 oktober 2011

KRAMAR BOTAR

Idag firas ' International Teddy Bear Day', främst i USA och Storbritanien. Teddybjörnen har blivit uppkallad efter USA:s president Theodore " Teddy" Rooosevelt, som fick fredspriset 1906 och vars födelsedag var just den 27e oktober.

Anledningen till att man uppmärksammar Nallens dag, är nog för att sprida värme och kärlek! Nallebjörnen är en kär leksak och är en populär figur i sagans värld. Nallen ses som en symbol för kärlek och trygghet och naturligtvis kan den sammanknippas med gemenskap och bokläsning. Därav uppmärksammas denna dagen med sagostunder på många av Nordens bibliotek.

Tänk vilken skatt en bok är och det skrivna orden är, för alla oss som kan läsa. Den kloka björnen, Nalle Puh hade sannerligen rätt när han sa:

För den outbildade är ett A enbart tre pinnar.



Nallar får man go' lust att krama och kramas bör vi alla människor göra oftare, det är ett bra sätt att visa ömhet och kärlek och ger dessutom mod!

Det är vetenskapligt bevisat att när vi människor ger varandra fysisk beröring utsöndrar kroppen den livsnödvändiga hormonet och signalsubstansen oxytocin. Oxytocin gör oss mindre rädda och mer öppna att söka kontakt, vilket leder till ökat förtroende och känslomässiga band mellan människor. Kan således bota viss kärlekskrankhet!



På tal på Nalle så finns det en gammal bogserbåt i Oskarshamn som heter s/s Nalle!

Den är byggd 1923 och har den där vackra raka stäven likt vårt fina fartyg m/s Sunningen, här i Uddevalla.

//Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar



Blogg listad på Bloggtoppen.se