lördag 29 oktober 2011

MÅLLÖS TJURSKALLIGHET

Av en händelse blev jag liksom kvar på vattnen kring Frihetsgudinnan och fann att man kan åka skärgårdsbåt/Ferry gratis hela dygnet, hela året på vattnet kring Libery Island. 30 min gratistur med bra chanser att få fantastiska bilder på både statyn och Manhattans sköna panorama.

Tänk va' generöst!

Kanske något vi här i Uddevalla - hjärtat i Bohuslän - kunde ta efter?



En annan genrös handling som inträffade på Manhattan 1987, var då konstnären Di Modica skapade och ställde den 3,2 ton tunga bronsskulpturen föreställande en tjur utanför New York Stock Exchange, på Wall Street, som en julklapp till folket, av pengar ur sin egen ficka 360.000 $.



Meningen är att den ska symbolisera finansiell aggressivitet och framåtanda och visa USAs ekonomiska möjligheter, efter börskrashen -87. The wall street bull, är med alla säkerhet inte fotograferad i lika stor grad som Frihetsgudinnan, men helst säkert den mest fotograferade ändan på hela Manhattan!



Så detta välplåtat tjurarsel, har och kommer i framtiden att fortsätta förevigats ihop med ett och annat männskoarsel!!!

Let's go kick some ass now!

Ja alltså, kanske inte riktigt bokstavligt....





....men nu blir det fotbollsturneringen Uddevalla Kannan för mången 'tjurskalliga' ungdomar här i Uddevalla. Och en kamp om att gå från matchen utan några mål i baken!

Heja heja!

//Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar



Blogg listad på Bloggtoppen.se