söndag 30 oktober 2011

MORD, LIST & AVUND

Inte bara Frihetsgudinnan firas i NY 2011, det har även uppmärksammats under året, att det var 100 år sedan oceanångaren Olympic, (Titanics storasyster) anlöpte 'the big apple'.


Oceanångarnas historia kan man med fördel ta del av på South Street Seaport Museum. Här finns även möjlighet att gå ombord på fartyg som ligger förtöjda strax utanför museumets entré.


Även idag, etthundra år senare, anlöper kryssningsfartyg samma hamn, fartygen har dock ett annat utseende och har än mer lyxigare faciliteter ombord.

Syftet är det samma för en del av resenärerna, d v s ren nöjeskryssning. Få är dock nöjda med att bara stanna till i New York och följer med ner till lite lite varmare breddgrader och äventyr på Hawaii.




Det är inte för inte som man känner en stor längtan och ett visst avund....för nyutsprungna hibiskusar, sol och sandstränder lockar en grådassig dag som denna.

Hmm....avund och kryssningar får mig att tänka på Agatha Christies "Död på Nilen". Där handlingen utspelar sig ombord på ett kryssningsfartyg och huvudpersonerna är ett nyförälskat par och en avundsjuk f d flickvän. Ett äventyr kantat med mord, list och makt.



Hugaligen, vilken fantasi denna kvinnan besatt. Men även en hel del vishet i ämnet kärlek t ex. i följande citat:

"It is a curious thought, but it is only when you see people looking ridiculous that you realize just how much you love theme"

Trevlig söndag tillönskas Er alla!

//Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar



Blogg listad på Bloggtoppen.se