måndag 31 oktober 2011

TÅRAR I ÖGONVRÅN

Tänker mig bort från det här blygråa vädret och drömmer om att få känna en ljummen bris fläkta. Få bli smekt av solens varma strålar i nacken, och att böja mig ut över relingen för att se delfiner simma i kölvattnet, från ett krysssningfartyg på väg till något varm ö i Karibien...

....mmmm....



På tal på grå, så är ju delfiner faktiskt det, fast inte så där blygrå som himlen här idag, utan så där vackert sammetsskimrande grå.





De är just bara helt ursöta, med sina glada munnar och kloka ögon. Det händer att en och annan delfin kan irra sig in i fjordarna här i Bohuslän. (senast rapporterade 2006)

Men sannolikheten är bra mycket större att träffa på ett annat grått, gulligt djur. Nämligen gråsälen som gärna vältrar sig upp på de kala bohuslänska klipporna.



Gråsälen är föresten Bohusläns landskapsdjur. Och har egenskapen att kunna dyka ner till strax över 100 m och kan hålla andan i ca 20 minuter.

Precis som huvudpersonen i min favoritfilm 'Det stora Blå'!

Detta filmklipp och Eric Serras musikstycke 'Cruise of the Dolphine' gör mig sannerligen tårögd av naturens underbara färger och rogivande intryck.

//Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar



Blogg listad på Bloggtoppen.se