lördag 8 oktober 2011

ROSA ELEFANTER

Att fylla år är oftast en rolig händelse. Att bli hyllad och firad av nära och kära. Blommor, presenter och tårta tänker nog de flesta, när man säger födelsedagskalas! Om man händelsevis inte fyller 20 år vill säga, för då tänker man: legalt att duka upp en buffé med drinkar åt sina gäster.

www.cocktailguiden.com
När jag fyllde 20 för drygt 20 år sedan, undrade vi fnissande om drinkarna innehöll rosa elefanter eller ej. Vi ungdomar använde det som kodord för sprit, på fester på 80-talet. Måste erkänna att det var länge jag trodde att det bara var vi, som var uppvuxna med 'Fem myror är fler än fyra elefanter' som använde detta begrepp.



Men fick senare kännedom att det ursprunget till den rosa elefanten, kom från en roman '1913 John Barleycorn', "Kung Alkohol" av Jack London. Där man kan läsas att alkohol ger hallunicationer. Även den hallunicerande drogen LSD har ibland presenterats ihop med flygande rosa elefanter.

LSD känns absolut inte aktuellt för min del, det gör däremot elefanter och ett tillfälle att se dem är med en resa i Afrika med de rosa bussarna.

Ett unikt sätt att resa i grupp ihop med andra reslystna människor som söker spänning.



Kanske skulle man måla skärgårdsbåten m/s Byfjorden rosa o erbjuda ett liknade koncept på vattnet i Bohuslän.

//Linda

P.S: Bjuder här en riktigt go' partydänga från 80-talet, Womack & Womack:s 'Teardrops'.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar



Blogg listad på Bloggtoppen.se