söndag 9 oktober 2011

VÅGAR VÅGAR?

I anledning av gårdagens inlägg om födelsedagar, så kom frågan upp, vilket stjärntecken de tillhör som fyller just nu. Svaret blev: våg! Vågar beskrivs så här på sidan dagenshoroskop.se:

' Den som är född i Vågens tecken trivs i glada och festliga sammanhang. En social, utåtriktad natur med god förmåga att knyta kontakter. I relationer och samarbete är Vågen diplomatisk och hänsynsfull, rättvis och välmenande. Vågen är mån om att göra ett gott intryck och är svag för smicker. Uppmuntran och gemenskap är viktigt för denna tillmötesgående, charmiga karaktär.Skönhetsplaneten Venus styr över tecknet. Vågen har en dragning till festligheter av olika slag, glitter och nöjen. En livsnjutare med ett glatt sällskapsliv. Vågen är angelägen om att det ska väga jämnt i vågskålarna, inget får bli fel, å ena sidan men å andra sidan. Ambivalens och ibland dubbla budskap hör till bilden. Vågen kan ha svårt för att fatta beslut och är angelägen om att inte trampa andra på tårna.Vågen har ofta god smak och intresse för kläder eller inredning. Att dekorera och pyssla faller sig naturligt för denna estet. Vågen tycker inte om bråk och stridigheter utan föredrar balans och harmoni. Det finns inte så många singlar födda i detta romantiska tecken. Om Vågen känner sig ensam dröjer det inte länge förrän tomrummet är fyllt. Tvåsamhet och gemenskap är viktigt för samarbetsvilliga, mjuka Vågen. En smula fåfänga hör till bilden. Vågen söker uppskattning och bekräftelse och har ofta ett fördelaktigt yttre.

Smidighet och anpassningsförmåga finns i stora mått. Vågen är lättsam, humoristisk och underhållande, men blir lätt rastlös och uttråkad av den grå vardagen. Vågen har gott om list och taktik, och inga svårigheter med att linda andra runt sitt finger. En flexibel natur med glimten i ögat!'Kanhända stämmer inte denna beskrivning på alla Vågar, men lite skrämmande många Vågar, jag känner, bär dessa drag, speciellt ambivalens, fast konstigt nog i kombination med ett stort sinne för rättvisa.

 

I vår tid används rättvisans gudinna Justitia i romersk mytologi, som en personifikation av juridiken, lagen och rättvisan. Hon bär symboliskt en balansvåg i sin ena hand för rättvisa och ett svärd i den andra för makt, då hon avbildats.

Ofta kan man även se att hon är försedd med en ögonbindel, den skall symbolisera allas likhet under lagarna, d v s att Justitia inte kan se vem som får rätt.

Justitia brukar finnas som staty utanför eller i domstolar i många delar av världen.

//Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentarBlogg listad på Bloggtoppen.se