lördag 22 oktober 2011

SIFFERMAGI OCH HÅRDROCK

Talet 21:s magi härleds till att det är delbart med den än mer magiska och maktfulla siffran 7. Det finns urgamla texter och talesätt som bevisar detta. I bibeln kan läsas om Jesus 7 ord på korset, att Gud vilade sig på den 7:e dagen när han skapade jorden.
Vidare kan de 7 sakramenten i den katolska kyrkan nämnas och att man i folktron trodde på 7 års olycka om man slog sönder en spegel.



Fast redan för 6 000 år sedan noterade människorna som studerade månen att den rörde sig ett varv på 7 dagar vilket innebar fyra gånger x 7 dagar, alltså en månad. Då månen betraktades som en fruktbarhetssymbol och inte blev det sämre när man insåg att månens bana stämde överens med kvinnans menscykel.


Även i sagans värld har 7 omnämnts i bl a Snövit och de 7 dvärgarna. Här förgiftades den vackra prinsessan av ett äpple. Hade hon trott på och lagt sina tarotkort den morgonen, skulle hon kanske ha sett detta i dem?

För tydligen kan man utläsa olika händelser från dessa kort, om man vet hur de ska tydas.

Korten 7 exempelvis, representerar människans innersta. De olika symbolerna svärd, stav, mynt och bägare står för olika sinnestillstånd.

Spännande?



Lite mer kunskap åt det magiska hållet ger numerologin, där man kan räkna ut vilken siffra man är genom att addera sitt födelsedata. Även ens namn kan bli en siffra genom ett nummerskiffer och berätta vad man har för egenskaper. En typiskt 7:a skulle bära dessa:

'Sjuan anses ofta vara ett ockult tal och sjuor är ofta filosofiska och andliga med en intuitiv begåvning gränsande till medialitet. Sjuor har ofta en nästintill magisk påverkan på andra men riskerar att bli överdrivet introverta. Sjuor är ofta små genier eller på gränsen därtill och har påfallande ofta den tur som ofta förknippas med talet 7. Sjuor kännetecknas ofta rastlöshet, reslust och en kärlek till havet!'

Kärlek till havet har jag, fastän jag ej blev en 7:a själv, och förkärlek till skärgårdsbåtar känner jag. Därav vet jag att det finns en båt i Stockholms skärgård som bär siffran 7 i sitt namn, Gustafsberg VII.


Ombord på detta fartyget serveras julbord och kylda snapsar, precis som vi gör på m/s Byfjorden med start 30 nov.

//Linda

P.S: Bjuder här på en instrumental rocklåt "River Of Love" av bandet Seven från Tjeckien!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar



Blogg listad på Bloggtoppen.se