fredag 16 december 2011

SMASKANDE KYSSAR

Idag är det exakt 56 år sedan den tecknade filmen Lady & Lufsen visades i Sverige för första gången. Få är väl de som ej förknippar den italienska sången Bella Notte med den romantiska filmsekvensen, där Lufsen ömt buffar över en köttbulle till Lady. Och hur de sedan händelsevis råkar få tag på samma spagetti, vilket leder till en överraskande, underbar, smaskande kyss.



Då när det sker, är det minnsann jul i våra svenska stugor. Märkligt att Walt Disney har smugit sig in svenskt julfirande och liksom styrt över vårt julmatsintag och när tomtebesök kan bli aktuellt. För hur många familjer har inte diskuterat om detta ska ske före eller efter Kalle Ankas Jul på TV?

Det är faktiskt bara en dryg vecka kvar till vi alla kan bänka oss framför TV och njuta av dessa förälskade hundar. Kanske man rentutav skulle passa på att se hela filmen under julledigheten. Den har ju ett gott budskap: Kärlek som övervinner allt och känner inga gränser gällande ras eller sociala, ekonomiska förhållanden. Precis som det borde vara hos oss människor också, att älska någon för den är, inte för det den äger och har!

Säger som jag gjort förut: - Mer kärlek till hundar, katter och männsikor, äkta kärlek!

//Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar



Blogg listad på Bloggtoppen.se