måndag 19 december 2011

KULTURSKATT

Det fejas och det grejas och snart står självaste julafton för dörren. Det är inte bara granar som ska pyntas och göras vackra, utan även vi människor. Vi unnar oss också, gärna ett besök hos någon som kan smycka eller putsa till "barret", frisyren alltså nu till jul.

Här i Uddevalla kan man studera till frisör och dessa elever både färgar, klipper och ansar skägg och polisonger. På Uddevallas Frisörskolas salong på Trädgårdsgatan i Uddevalla som har öppet ett par gånger i veckan sker detta.

Det är i ett av kulturhistoriskt hus, en riktigt kulturskatt, man får njuta av att bli varsamt ompysslad. Detta vackra stenhus uppfördes 1917, och inrymde då postkontor och telegrafverk, samt bostäder för de anställda.De stora välvda fönstren som pryder bottenplanen, med dess sköna bågformer, kan man återfinna inne i trapphuset. Härliga valv att skåda, om man händelsvis, gillar och liksom "smygakika" in i trappuppgångar eller om man just bara är intresserad av det tidiga 1900-talets fantastiska arkitektur.

Det är med lite förundran dock, som ögat dras till de gröna små kvadraterna, som någon med varsam hand målat dit istället för de otroligt välsvarande valven och helheten. Fast jag gillar ju grönt, som i granbarr hehe...


...och försöker att lägga lite vikt i just det fyrkantiga, och endast observera de mjuka, vackra detaljerna och upplevelserna som huset bjuder på!

//Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentarBlogg listad på Bloggtoppen.se