torsdag 8 mars 2012

KLOTRUNDA BLOMMOR OCH BRA KVINNORS DAG

Foto: www.matatjat.blogg.se

Ibland kan man bara inte låta bli....


Ja, vem kan motstå dessa underbara ranunkelar med sina klotrunda blommor och vackra färger? Blomman byggs upp av hundratals skira kronblad och gör sig utmärkt i buketter om våren. Ranunkeln finns att köpa i handeln från februari fram till i maj. Vanligtvis både som snittblomma och som krukväxt.


Skötselråd kommer här: avsett i vilken form du har din ranunkel så är det viktigt att de förvaras svalt, och att de inte får torka ut. Ordet ranunkel betyder ungefär liten groda på latin, och syftar till att växten gillar vatten.



Groda är ju ett litet gulligt djur, men kan även hoppa ur munnen på somliga stundom. Och just idag vore det synnerligen olämpligt att säga något annat än att kvinnor är lika vackra som de klotrunda ranunklarna och självfallet BRA, då det runt om i världen firas den Internationella Kvinnodagen på olika vis.

Här i Uddevalla firas den ombord på m/s Byfjorden ikväll med en kick-off för det nya kvinnliga nätverket BRA. Som står för business, relation and admiration på engelska! Vem varför på engelska kan man fråga sig, Jo, för vem vet hur stort ett kvinnligt nätverk som startar på en skärgårdsbåt kan bli?

//Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar



Blogg listad på Bloggtoppen.se