torsdag 15 mars 2012

RÄTT LJUS GER RESULTAT

Som stor vän av Uddevallahistoria och dess båtar, hus och människor, så läser jag ofta Uddevallabloggen och där finner man bildgåtor på nya och gamla miljöer då och då. Såg igår svaret på den senaste bildgåtan och kan inte låta bli att tycka, att portar och innergårdar är något alldeles fantastiskt spännande o vackert.

 

Kålgårdsbergsgatan 1912

Dessvärre finns inte alla de vackra entréportarna på Kålgårdsbergsgatan kvar, men nyfikenheten vad som döljer sig in i portgångarna och bakgårdarna består ändå på något vis. Med stor säkert är inte aktiviterna de samma där idag som förr. För tittar man närmare på skylten på det huset som hade adressen Kålgårdsbergsgatan 14, kan man läsa att det låg då ett bageri där. Närmare bestämt Elisabeth Axelssons Thebrödsbageri.



Kålgårdsbergsgatan 2012

Idag 100 år senare, finner man försäkringsmäklaren Prisma, redovisningsbyrån Caculo samt en nyöppnad fotostudio U-Pictures på samma adress.



Gällande yrkena bagare och fotograf så är det ju kreativa och kräver stor koncentration. Säkert spelade det roll för slutresultatets del, om ljuset föll rätt på bröddegen, liksom det således även gör när en människa ska porträttfotograferas.

Men med mina redarögon sett, så är det inte bara ljuset som får denna magen att se fantastisk ut. Kvinnan är ju enastående vacker!


Fast för att kunna fånga vackra motiv måste man vara en bra fotograf och det verkar sannerligen, Johan Johansson vara.





Skulle inte förvåna mig alls, om något av de brudparen som gifter sig ombord på Skärgårdsbåtarna i framtiden, anlitar just fotostudion, U-Pictures.

//Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar



Blogg listad på Bloggtoppen.se