tisdag 20 mars 2012

STÖRST I VÄRLDEN

Jag måste passa på att tacka alla trogna bloggläsare i hela världen. TACK! Att mina reflektioner lästes av 48 personer i USA igår gör mig både glad och lite fundersam. Funderar på om de slumpvis kommit in på sidan när de sökte på Toto eller om de är stora fan av 100-åriga skärgårdsbåtar kanske?

I just USA finns den största hjulångare som någonsin byggts, S/S American Queen. Det är det enda fartyget som  finns kvar, vilket man kan göra övernattningsresor på Mississippi med. Atmosfären är klassiskt viktoriansk både i de allmänna utrymmena och i hytterna.


 s/s American Queen

American Queen är en unik kombination av modern teknik och klassisk traditionell charm. Fartyget byggdes 1995 men all inredning och atmosfär är från 1800-talets glansperiod. 220 hytter varav flertalet är förhållandevis rymliga. Alla har privat toalett och dusch. Ombord finns restauranger, barer och mycket underhållning. Varje kväll show och sedan dans, swing, storband och dixieland jazz.




Restaurangerna ombord håller hög klass. Och säkert går det få sig en hög med New Orleans kräftor och en kall öl till det.

Precis som på m/s Byfjorden, fast där serverar vi helst burfångade havskräftor!

//Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar



Blogg listad på Bloggtoppen.se