onsdag 29 augusti 2012

DOLDA KÖKSTALANGER


Då jag inte bara är road av att äta och dricka gott, utan också att bereda maten och bjuda på den så bjuder jag härmed på en enkel fisksoppa som funkar att äta som både förrätt och varmrätt.



Redarens fisksoppa

4-6 pers

1/2 kg räkor
4 st styckfysta torskryggsbitar
2 st morötter

1 dl gröna ärtor
1 st vitlösklyfta
1 dm purjolök
2 dl grädde

2 dl mjölk
1 knippe dill

1/2 st fiskbuljongtärning
curry
gurkmeja
salt
svartpeppar
smör
ljus maizena redning

Gör så här:

Skala räkorna och lägg skalen i en kastrull med 8 dl vatten och låt dem koka upp. Sila bort skalen och koka ner fonden till hälften. Skala och skiva morötterna, tvätta och kiva purjolöken, fräs dem i en stekpanna i rikligt med smör och en knivsudd curry.

Koka upp grädden och mjölken ihop med den reducerade fonden, tillsätt en liten nypa gurkmeja, och en knivsudd med curry, lägg i buljongtärningen och red av med maizena.

Blanda ner grönsakerna (purjolöken, morötterna och ärtorna) i soppan, pressa i vitlöken. Låt sjuda medans torskbitarna skärs i 2 cm breda skivor. Salta lätt på fisken och släpp i den i soppan, sänk värmen ytterligare och låt fisken vitna. (tar ca 4-5 min)

Hacka dillen medans du väntar och släpp sedan ned räkorna och den hackade dillen, servera med en gång!

Med tillönskan om smaklig spis. Och ve,m vet kanske jag bjuder Er på fler dolda kökstalanger fram på...

//Linda







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar



Blogg listad på Bloggtoppen.se