torsdag 11 oktober 2012

KÄNNER HUNGER

Mitt på dagen och redigt hungrig sitter redaren här och känner sig hungrig.

Hade inte tackat nej till Fredrik Sjöströms, kocken på m/s Byfjordens, goda rosa "Grönsaksfyllda laxfilé med citrussås" just nu.







På sidan 57 i kokboken "Till bord ombord på m/s Byfjorden" finner man receptet, men om man händelsevis ej har boken kommer det här:

4 port

600 g lax
2 dl créme fraishe
250 g sockerärtor
2-3 sommarlökar
1 dl vitt vin
½ dl majonäs
1 knippe dill
1 tsk honung
2 msk kapris
½ chilifrukt
salt
peppar

Till garnering:

lime

Gör så här:

Sås: blanda crème fraiche och majonäs, riv citronskal och pressa i saften, Grovhacka kapris och finhacka dill, blanda i honung, smaka av med salt och peppar.

Strimla sockerärtor och sommarlök och blanda med finhackad chili och dill.

Ta bort skinnet från laxen och skär i portionsbitar. Lägg ett snitt längs bitarna, salta och peppra och fyll med grönsaksblandningen. Lägg i en ugnsfast form, tillsätt lite vin.

Tillaga i ugn ca 15 min, på 150 grader eller till fisken är färdig!

Smaklig spis! Vad kan inte passa bättre att spela än Bruce Springsteens "Hungry Heart" när man tillagar denna goda rätt.

//Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar



Blogg listad på Bloggtoppen.se