tisdag 16 oktober 2012

KATASTROFALA ÄNDRINGAR

Ler och tänker så här: - Underbart med regn idag, igen! Varför undrar ni kanske? Jo, jag läste häromdagen om klimatförändringar som vi går emot, och att om inte de globala koldioxidutsläppen minskas radikalt under de nästkommande 10 åren kommer klimatet att ändras katastofalt. 

Ledande klimatforskare spår att världens medeltemperatur kommer att öka med 1,4-5,8 grader celcius (år 1990-2100), detta leder till att en tredjedel av planets kommer vara regnfri och öken 2100.  Detta kommer även leda till att glaciärer smälter och tänk om "bara" den Grönlänska glaciären blir vatten, kommer vattennivån att öka med 7 m.

Skrämmande i mångas ögon, spännande i andras? Det kommer ju leda till mer vatten att åka skärgårdsbåt på och nya destinationer att besöka med båt, då de vi brukar besöka (Smögen, Käringön, Bassholmen) med våra båtar kommer ligga under vattnet.

Äsch, tänker säkert många det är långt kvar till 2100 och det är det ju närmare 88 år...fast vrider man tiden tillbak och tänker typ bara 28 år tillbaka, så minns väl alla?, den underbara balladen av Frankie Goes To Hollywood, på tal om öken alltså. Kolla in den gamla goa´videon här!

Och njut av den fantastiskt vackra texten, en utvald del kommer här:

"The power of love
A force from above
Cleaning my soul
Flame on burn desire
Love with tongues of fire
Purge the soul
Make love your goal

I'll protect you from the hooded claw
Keep the vampires from your door
When the chips are down I'll be around
With my undying, death-defying
Love for you

Envy will hurt itself
Let yourself be beautiful
Sparkling love, flowers
And pearls and pretty girls
Love is like an energy
Rushin' rushin' inside of me"


"Keep on smiling" mina kära läsare!

//Linda



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar



Blogg listad på Bloggtoppen.se