onsdag 24 oktober 2012

LIVSBERIKANDE ÖGONBLICK

Igår fick jag glädjen att lyssna på Yngve Bergqvist, Ishotellet i Jukkasjärvis grundare och ägare, ihop med 184 andra entrepenörer inom turismbranchen igår på Tanumstrand när "Turismnätverks Bohuslän" hade sin årliga träff. 

Foto: Fredric Alm
Jag ler fortfarande åt hans fantastiska föreläsning om Ishotellets underbara historia och även hans nya projekt: "Spaceport Sweden" som handlar både om att etablera en infrastruktur i form av en Spaceport och om en samverkan där olika intressenter i Kirunas näringsliv kraftsamlar för att etablera Europas första och självklara plats för kommersiella rymdresor för privatpersoner.

Vilket driv, vilken tro på sig själv och sina medarbetare och styrelse som jobbar med sådär självklara värdeord som respekt och tillit i sin organisation och vilken genial affärsidé:


"Att skapa livsberikande ögonblick"



Kate Moss

Det är klart att skapa ett vinnande koncept inte bara handlar om en bra affärsidé, utan bakom den ligger ofta en stålstark vilja, en sjuhelsikes massa arbete, lite tur samt att vara på rätt plats vid rätt tidpunk.



För det är ju sannerligen inte alla som får ihop det med modeskapare som Versace i förstataget. Här kommer två läckra bilder på två läckra fotomodeller från en plåtning i hotellet 1997.
Marcus Schenkelberg


Att skaffa sig en stark partner som kan hjälpa till att marknadsföra och investera i varumärket är en god förutsättning för att lyckas. Men det som man absolut ej får glömma är att "det är aldrig försent, att börja gräva där du står, det mesta är ogjort".

Jag tycker det är härligt med människor som ser möjligheterna och inte hindren. Tack Yngve, om du händelsevis läser detta.

//Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar



Blogg listad på Bloggtoppen.se