onsdag 21 november 2012

EN MARDRÖM

På tal på indianer så har ju Mayaindianerna förutspått att jorden snart ska gå under. Närmare bestämt  121221. Det är i anledning av deras kalender inte sträcker sig längre än så, för på den tiden då de levde och verkade (år 250-900) använde de sig av en annan slags kalender, kallad "den långa räkningen" och den sträcker sig helt enkelt inte längre än till 2012.


En New Age-tolkning av denna övergång antar att planeten Jorden och dess invånare, vid denna tid, kan genomgå en positiv fysisk eller andlig förvandling.

Skrönor, drömmar, fantasier eller sanning återstår att se. Personligen känner jag mig inte speciellt orolig, utan tvärtom att gå in en ny tid låter spännande!




De som ändå känner sig oroliga och drömmer mardrömmar om världens undergången, kan ju att skaffa sig en sådan där drömfångare som härstammar från de nodramerikanska indianstammen Oijbwa.


Drömfångare kan liknas vid ett spindelnät, i vilket drömmar är tänkta att fastna. Det enda sättet att slippa igenom är genom den öppning som finns i mitten av nätet – intill denna fästs en sten eller pärla som ska locka önskvärda drömmar till sig och leda dem mot hålet. Lockstenens färg tillsammans med sinnesstämningen hos den som tillverkade drömfångaren anses avgörande för vilka drömmar och känslor som kommer att slippa igenom drömfångarens nät.




Måhända har denna personen som låtit sig tatuera in en drömfångare på benet ingen fast sovplats? Utan ville säkerställa att alltid vara utan mardrömmar var han/hon än går till kojs.

Denna tatueringen är gjord på studion "Pushing The Pins" på Kilbäcksgatan i Uddevalla.

På tal på mardrömmar kommer här en otäck video med bandet Avenge Sevenford och deras hårda "Nightmare".




Hmm...det är ändå lite märkligt det där med drömmar, att vissas dröm kan vara en annans mardröm. Ja, ja jag ska inte bli mer filosofisk än så idag, utan önska er alla en god nattsömn till kvällen med sköna drömmar.

//Linda










2 kommentarer:

  1. Är det inte bara så att Maya's kalendrar är cykliska till sin natur och beskriver cykliska perioder. Någon undergång har väl de egentligen inte talt om, mer de som idag vill tolka in saker i det hela?

    F.ö så undrar jag varför de som är hard-core beleivers av det hela inte tar och skänker alla sina tillgångar till den fattigare delen av världen. Lär ju inte behöva dem snart ändå ?

    Dock är det spännande med kulturer och historia!

    SvaraRadera
  2. Kanske skulle man mer trott på jordens undergång 21/12. Då kunde man skitit i att köpa julklappar och istället levt upp pengarna...ha en bra kväll.

    SvaraRadera



Blogg listad på Bloggtoppen.se