tisdag 6 november 2012

STUPADE I EN STRID

Idag den 6:e november flaggas det och bakelser äts, för att fira Gustav Adolfdagen i Sverige.

V A R F Ö R

frågade jag mig själv? Och rotade lite i historien och fick läst att Gustav II Adolf stupades under en strid i  Lützen 1632 som ledde till att Sveriges politiska makt försvagades i det 30 åriga kriget som då pågick.

Känns för mig som en lite märklig händelse att fira idag, 380 år senare. Att hissa flaggan för att fira en dödsdag och ett nederlag.


Foto: Arla

Eller det är kanske det man ska göra, börja fira alla fiaskon man råkar ställa till med eller hamnar i.

Då finns det risk att flaggan blir hissad ofta och att valken kring magen växer sig större av alla tårtor som måste ätas upp.





Fast man kan ju se det på ett annat vis, att man hedrar hans minne och hans mod. För det krävs ju en hel del mod  för att misslyckas, likaväl som det krävs mod för att prova sina "vingar" i nya situationer i livet.

Att inte bara fantisera och drömma om saker utan verkligen genomföra dem. Lev din dröm!

Ta reda på vad som verkligen är viktigt livet. Fundera på hur mycket tid som läggs på saker som aldrig kommer att ta dig någonstans eller ge dig någon större grad av lycka.

Observerar att dessa små distraktioner och onödiga göromål som bedrivs, blir timmar, veckor, månader och år under en livstid, som bara går till spillo....

Så bästa läsare, dröm inte bara drömmen, genomför den. Så som denna kvinnan, Susan Boyle, gjorde, när hon sjöng "I Dreamed a Dream" i Idol 2009.

//Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar



Blogg listad på Bloggtoppen.se