måndag 28 januari 2013

FLAGGAN I TOPP

Idag flaggas det för alla med namnet Karl. För Kalle i "Kalles Klätterträd" eller för att hans majestät Carl XVI Gustav heter det. Det är ju så att just de allmänna flaggdagarna ju faktiskt uppmärksammar främst de kungligas födelsedagar och namnsdagar. 

Lyssna här på vad Kalle drömmer om....

28/1 Konungens namnsdag: Carl, 12/3 Kronprinsessans namnsdag: Victoria, 30/4 Kungens födelsedag, 8/8 Drottningens namnsdag: Silvia, 23/12 Drottningens födelsedag och de andra tillfällena är: Nyårsdagen, Påskdagen, Pingstdagen, Nationaldagen, FN-dagen, Nobeldagen, Juldagen.

Undra om det var någon objuden gäst på en traditionellt påskaftonsparty som kom på att påskdagen borde det flaggas tidigt på alla flaggstänger i hela Sverige eller någon som ej fick komma på midsommarfirandet som instiftade allmän flaggdag på midsommardagen eller av en ensam själ som ej hade någon släkt eller vänner att fira jul med utan tyckte att juldagsmorgonen skall startas med julotta och flagghissning?

Hmm...kanske det rentutav var samma människa, som mobbats ut av omvärlden och ville liksom straffa någon eller alla på ett allmänt vis...

Eller så är det nog så att detta är på riksdagsnivå som man bestämmer huruvida det ska flaggas eller ej då även valdagen är en allmän flaggdag.

Man ska inte veta allt och inte tänka och fundera så mycket på varför det är på det ena eller andra viset utan bara vara och njuta av att se de blågula fanorna vaja i det sensuella gråvädret.

//Linda


Inga kommentarer:

Skicka en kommentarBlogg listad på Bloggtoppen.se