tisdag 1 oktober 2013

TÄNK INTE PÅ FRAMTIDENIdag är det mindre än en månad kvar till Uddevallas Turistbyrå stänger. Närmare bestämt 25 oktober.

Den har funnits sedan 1962 och då låg den i gamla busstationen och var säsongsöppen fram till att den flyttades till Södra Hamngatan 1967. Den drev som ett AB fram till 1971 då den övergick till att drivas av Fritidsförvaltningen inom Uddevalla Kommun.

I samma veva flyttades byrån till Gamla Badhuset och fanns här fram till den åter skulle drivas i aktiebolagsform någon gång i 90-talets början, denna gången under namnet Uddevalla Evenemangs och Turistforum. Flytten gick till Busstermianalen på Kampenhof.
Där låg några år, tills verksamheten flyttades till  Hasselbackshuset på Torget i syfte att dra upp turisterna på stan?! Uddevalla Forum namnändrade 2006 till Uddevalla Event AB och flyttade sin verksamhet till det gamla badhuset 2007, och denna gången fick Turistbyrån husera i den stora vackra gamla bassängsalen.
Var turistinformationen skall bedrivas i framtiden finns inget svar på, vad vi vet är att man numera kan köpa biljetter till många lokala evenemang på Bohusläns Museum.


Var säsongskort och biljetter till dagskryssningar och skaldjurskryssningar till skärgårdsbåtarna skall försäljas nästa säsong ber jag att få återkomma om.

Och vem som skall möta turisterna med ett varmt leende och god information om vad man absolut ej får missa när man besöker Uddevalla - hjärtat i Bohuslän får framtiden visa.
Idag ska jag inte tänka på framtiden mer utan bara njuta av den härliga första oktoberdagen bjuder på.


Va rädda om varandra! Lyft blicken och njut av höstens alla vackra färgnyanser. Kramkram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentarBlogg listad på Bloggtoppen.se