torsdag 14 november 2013

EN GALEN VÄRLD

Många hävdar att världen just nu befinner sig i en ekonomisk kris. Något som kanske inte de allra rikaste håller med om. Under gårdagen såldes bland annat en väldigt spektakulär och sällsynt orange diamant på 14,82 carat, som hittats i Sydafrika, på Christie's auktion i Genéve, Schweiz, skriver Daily Mail.
 

Foto: GP

Prislappen för den magnifika stenen slutade på 35,5 miljoner dollar, motsvarande cirka 208 miljoner kronor. Ytterligare ett rekord slog igår kväll, då auktionsfirman Sotheby's, även den i Genéve, auktionerade ut en rosa diamant som inte helt oväntat fått namnet Pink Star. Juvelen är på 59,50 carat och utropspriset låg på 60 miljoner dollar, motsvarande cirka 390 miljoner kronor.


Men när den fem minuter långa, intensiva budgivningen var över stod det klart att "Rosa stjärnan" slagit allas förväntningar. Den såldes för 83 miljoner dollar, eller 548,7 miljoner svenska kronor, och blev därmed den dyraste ädelstenen någonsin.




De värdefulla diamanterna är inte det enda som just nu kostar allt annat än en billig slant.
Under tisdagskvällen såldes en målning från 1969 av Francis Bacon som satte världsrekordet i det dyraste konstverk som någonsin sålts på en auktion, skriver USA Today
.
Priset? 142 405 000 dollar, motsvarande cirka 911 634 088 kronor, för målningen vid namn Three Studies of Lucian Freud. Konstverket såldes efter cirka sex minuters intensiv budgivning, både via de fysiskt närvarande personerna och via telefon. Köparen av konstverket är ännu okänd.

Det känns som vi lever i en galen värld med tanke på vad alla dessa miljoner hade kunnat göra för de drabbade i Fillipinerna...

Foto: Läkare utan gränser

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar



Blogg listad på Bloggtoppen.se