onsdag 27 november 2013

MOD & PASSION


Foto: Passion For Brands
Jag har haft den stora glädjen att fått träffat på en hel rad människor den senaste tiden, som verkligen brinner för det dom tror på och har en passion för sitt jobb.

Tänker nu på de modiga kvinnorna, Johanna och Jessica som startat en butik i Trollhättan och webbutiken: Passion For Brands, som förgyllde en helt vanlig måndagskväll ombord på m/s Byfjorden i denna veckan.

De hade med sig varuprover att känna och klämma på och fin fina accessoarer i form av bl a väskor och smycken. Armbandet på bilden kommer från Good Habit.Och en god vana borde ju vara att ägna sig åt det som man känner en stark passion för. Ordet Passion, lidelse, kan betyda stark förkärlek till någonting, till exempel att man har passion för ett ändamål, en sak, en person, en förändring eller en åsikt.Den ursprungliga betydelse är den kristna. Under 1800-talet får passion utifrån den kristna betydelsen en överförd betydelse av en kärlek som är så stark och mäktig, att den leder till lidande och död, främst i romantiska kärlekshistorier såsom Tristan & Isolde och Romeo & Julia.


En annan människa jag nyss mött som sannerligen kan förmedla mod, passion och mycket action är Göran Adlén. Han sa så här häromdagen:Lyssna lite mer på dig själv och vad du själv vill. Bry dig lite mindre om vad andra tycker och tänker. Bli din egen energiske inspirationsguru. Varför bär du på drömmar som du aldrig försöker förverkliga? Varför går du till ett arbete du egentligen tycker är tråkigt? Varför vågar du inte förverkliga den där idéen som du själv tycker är så briljant?

Svaret är enkelt. Du saknar tillräckligt med mod och passion! De två viktigaste egenskaperna om du ska lyckas leva det liv som du egentligen vill leva! Glöm bort Jante. Gör problem till möjligheter. Byt ut tristess mot passion. Tänk i nya banor och släppa loss kreativiteten, att verkligen få en organisation att brinna för det de gör. Helt enkelt att våga visa att man älskar vad man gör. För allt går att kopiera utom den äkta passionen.


Undrar DU varför vi krånglar till allt så mycket i livet? När det egentligen är det bara tre ord man behöver komma ihåg - Våga, älska, spring. Våga gör de saker du verkligen vill göra, släpp loss all din passion för de saker du verkligen brinner för, och snacka inte om vad du ska göra utan gör de saker du verkligen vill göra istället. För tänk på en sak, livet är inte en repetition, det är faktiskt själva pjäsen! Så:


VÅGA, ÄLSKA, SPRING !!!1 kommentar:Blogg listad på Bloggtoppen.se