tisdag 5 november 2013

SLUKAD AV HAJAR

Förra veckans spökmaränger har här iklätt sig en annan skepnad, tomtar. Jag såg tidigare idag att man i Uddevalla centrum börjat hänga upp julbelysningen och på IKEA hade de tagit fram en hel avdelning med julpynt, så uppenbart är det hög tid att tänka på jul och julbord!


Det är dessvärre lite trögt att få folk och företag att boka julbord än så länge i år, varpå jag som redare och verkställande direktör för Skärgårdsbåtarna känner en viss oro.


Eller ska jag vara helt ärlig känner jag en slags hjälplöshet, en frustration att;ej klara av att nå ut till nya och gamla kunder med budskapet att vi serverar vällagad, god, traditionell julmat ombord vid kaj från byssan ombord på m/s Byfjorden.

Denna olustiga vanmakt infinner sig nog hos gemeneman emellanåt av olika anledningar. Den totala känslan att man inte kan göra något att situationen.Kan tänka att de som är akvarieansvariga för världens största akvarie i Dubai, kände en viss olustkänsla, stor vanmakt, på gränsen till panik,
när de för några år sedan fick en spricka i akvariet som rymmer tio miljoner liter vatten och 33 000 havsdjur.
Men med expertis och målinriktad hjälpinsats lyckades de vända denna kommande katastrof till en lyckad reparation och en erfarenhet att det mesta löser sig.Även om det ett kort tag såg ut som om de skulle slukas av vattenmassorna och dess invånare, så blev det ett lugn och lyckligt slut på den historien.


 
Och vad lär vi oss av det, allt är inte alltid vad det ser ut att vara och att även om det finns hajar, blir inta alla uppätna och att ingenting är omöjligt!
 
Med det vill jag passa på att önska er en god eftermiddag med Peter Gabriel och Kate Busch: "Don't Give Up" från 1986.
 
1 kommentar:

  1. Tyvärr är det nog så att en del företag "snålar" när det gäller julbord och personal. Tråkigt för mat är gott....

    SvaraRaderaBlogg listad på Bloggtoppen.se