fredag 14 mars 2014

KONSTTÄVLING

Jag har reflekterat över människors upprördhet gällande ny konst i det offentliga rummet här i Uddevalla. Kommunfullmäktige klubbade här i veckan att man skall investera 12 miljoner i div. konstverk som skall smycka Uddevalla centrum. Det känns som man kan få en del konst för den slanten.
 

Hoppas, hoppas, hoppas innerligt att de konstnärer som lämnar sina bidrag i den utlysta tävling, hur konstverken skall se ut, tänker att skulpturerna eller vad det nu kan tänkas bli får klättras på eller brukas på annat vis.

Som den här virkade skapelsen kanske?


Personligen kan jag tänka mig en skatepark av eller likt böljande granithällar,

Foto: Claes Thorberntssonför att påminna oss om närheten till havet och kanske man kunde tänkt sig ett fördäck av en skärgårdsbåt med räcken att "grinda" på?En vacker park med pilkojor att busa i kunde ju också varit trevligt. Människor är ju ett flockdjur och gillar ju att vistas och titta på andra människor, tror jag bestämt att jag läst och hört.

För konst behöver väl inte bara vara något man tittar på, även om vackra vyer kan vara läkande. Som den här ljusinstallationen i Sydney t ex.Jag antar att det kan bli ett äventyr för de som skall besluta om vilka som ska få äran att pryda Kungstorget med sina verk. Råkar det fattas någon i den juryn står jag till förfogande.
På tal på vackra vyer och fattas, så fattas det personal till Bassholmen i sommar, så är det någon som känner någon som är över 18 år och bra på service och grässkötsel och städning, be dem sända sitt cv till info@onbassholmen.com.

1 kommentar:Blogg listad på Bloggtoppen.se