måndag 17 mars 2014

ATT FÅ SIG ETT NYP ELLER EJ


Vi läser redan 17 mars i kalendern och idag firas Irlands nationaldag.  Man kan läsa på nätet så här om just Saint Patrick’s Day: Dagen firas till minne av landets skyddshelgon Patrick. I bland annat USA, Kanada, Storbritannien och Irland är det tradition att ha gröna kläder på sig.

Om man ser någon som bär varken gröna kläder eller accessoarer får man enligt tradition tillåtelse att nypa dem. Sankt Patrick är även känd som den person som tog kristendomen till Irland.




Klöverblad symboliserar också Saint Patrick's day på grund av att Sankt Patrick, enligt legenden, använde klövern som en liknelse för att förklara treenigheten.

Andra symboler som förknippas starkt med Irland är dessa:


Inte helt ovanliga motiv när det gäller tatueringar. Och beträffande tatueringar så finns det en man som just nu försöker finna delfinansiärer för att skapa en tatuerarbåt i Hudiksvall.







En studio ombord på en båt, som kan smycka kroppar med klassiska sjömanstatueringar och säkert andra vackra motiv också.








Fast skulle man satsa på en tatuering denna veckan, så borde den ju varit av motivet: stjärnor för att hedra Kroppskulturs flickor -99 som blev SM-mästare igår. Gröna stjärnor som i klubbens logga, så man ej får sig ett nyp, opps
se ovan :-)


Fast det är måndag, säger jag skål eller Sláinte som man gör på Irland och bjuder på  må hända Irlands bästa band, ever: U2 och kanske deras bästa låt, ever också: With Or Without U.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar



Blogg listad på Bloggtoppen.se